Ajattelin tässä lisäillä kuvia mun leipomista herkuista touko- ja kesäkuun a-
jalta ku täsä kuitenki jouvun valvomaan ku ei tää meiän vauva meinaa nukah-
taa. Aika alottelija oon leipomisen saralla, mut kyllä mä vielä joskus tulevai-
suuesa oon ehkä oikeinki taitava. :D
Näitä SYDÄNKEKSEJÄ tein jollakin
tosi huonolla ohjeella. Eivät millään
meinanneet pysyä kasassa.
HANNATÄDIN KAKUT
SALMIAKKIKEKSIT: Muistaakseni Yhteishyvästä
otin näiden ohjeen. Olivat ihan syötäviä, mutta en mä
taia toista kertaa tehä.ü
KERMAUNELMAT/KAURALEIVOKSET
Oikein suussasulavia.
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1½ dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk Bulgarian jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Koristelu:
esimerkiksi jotain marjoja
Ohje:
Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muut pohjan aineet. Muotoile taikina
tangoksi ja jaa se 25 osaan. Voitele pienet alumiiniset leivosvuoat. Vuoraa
vuoat taikinalla. Paista 200 asteeessa noin 10 minuuttia. Irrota jäähtyneenä
(tai anna olla vuoissa, sillä ainakin mulla kävi niin kun laitoin täytteen paljon
aiemmin vuokiin, reunat pehmeni niin, että leivokset sai syödä suoraa vuoista).
Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon jogurtti ja sokerit. Täytä leivospohjat
vaahdolla ja mansikoilla.
PIIMÄHYYTELÖKAKKU
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
1½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
Päällys:
2 prk mango- tai aprikoosipilttiä
TAI
3-4 dl laimennettua (tyrni)mehua
1½ dl sokeria
5 liivalehteä
Ohje:
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuo-
kaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit piimän jouk-
koon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi
liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jääh-
tynyt liivateseos piimäkerma seokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kyl-
mässä vähintään 4-5 tuntia (mieluiten yön yli).
Valmista täyte sekoittamalla mehun ja sokerin. Anna liivalehtien liota kylmässä
vedessä 5-10 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne sitten pieneen
osaan lähes kiehuvaa mehua. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos mehun kanssa
ja kaada seos hyytelökakun päälle. Tai kuten minä tein tässä kuvassa, laita pari
purkkia pilttiä. Voit koristella kakun esimerkiksi kermavaahdolla halutessasi.
UNELMATORTTU
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivnjauhetta
Täyte:
100 g voita/margariinia
1½dl siivilöityä tomusokeria
2 keltuaista
2 tl vanilliinisokeria
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja sii-
vilöi ne sitten taikinaan. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi. Levitä taikina uu-
nipellille ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja leivinliinalle
tai sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä
Valmista täyte vaivaamalla huoneenlämpöinen rasva notkeaksi tomusokerin
kanssa. Lisää keltuaiset ja vanilliinisokeri, vatkaa kuohkeaksi. Levitä täyte
täysin jäähtyneen tortun pinnalle. Kääri rullalle ja säilytä viileässä.
tiistai, 17. kesäkuu 2008
Kommentit