Meillä oli tuossa kesäkuun puolella ristiäiset. Ajattelin nyt laittaa sinne teke-
mieni herkkujen kuvia.
Ensimmäisenä kakun päälle tekemäni marsipaanikoriste. En ole ennemmin
tehnyt mitään marsipaanista, joten siinä mielessä olen ihan tyytyväinen tulok-
seen. Idean tähän keräilin useasta eri blogista. Kakku oli miehen siskon häis-
tä jäänyt, joten siitä ei siksi kuvaa.
Pari VALKOSUKLAISTA MUSTIKKAMOUSSE KAKKUA tein.
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
Koristelu:
puoli levyä Pandan valkosuklaata raastettuna
Ohje:
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuokaan.
Liota liivatelehtiä vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseu-
ta mustikat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vanilliini-
sokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen de-
siin kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun
seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada
seos pohjan päälle. Hyydytä kylmässä vähintään 4-5 tuntia (mieluiten yön yli).
Raasta valkosuklaa ja ripottele se pinnalle.
LEIVOSPALAT
Pohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl marianne crush-rouhetta
1 dl kermaa
200 g voisulaa
Kuorrute:
75 g voisulaa
1½ rkl kahvia
300 g tomusokeria
sinistä elintarvikeväriä
(muutama tippa leivonta-aromia tai sitruunamehua)
Koristelu:
sulatettua suklaata (tai jotain marsipaanista yms.)
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja suklaarouhe varovasti sekoittaen vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi voisula. Paista uunipellillä 200 astetta/n.20 minuuttia.
Valmista kuorrute. Sulata voi, lisää siihen kahvia ja vatkaa sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Lisää elintarvikeväriä sopivasti ja sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi leivonta-aromilla tai sitruunamehulla.
Levitä kuorrute jäähtyneen paistoksen päälle ja laita vähäksi ajaksi jääkaappiin jähmettymään, jotta saat leikattua siistejä palasia. Leikkaa leivospalasiksi ja koristele.
PULLAKRANSSI JA WILHELMIINAT
WILHELMIINAT (n.150 kpl)
Ainekset:
400 g rasvaa
4,4 dl sokeria
2 keltuaista
4 rkl siirappia
8-10 dl vehnäjauhoja
4 tl soodaa
4 tl vanilliini sokeria
Ohje:
Vatkaa rasva ja sokeria vaahdoksi. Lisää siihen keltuaiset ja siirappi. Sekoi-
ta jauhot ja vanilliinisokeri keskenään sekaisten, lisää ne taikinaan. Leivo tai-
kinasta peukalon vahvuinen ja n.3 cm levyinen tanko, paista 180 asteessa noin
12 minuuttia. Huomioi, että keksit laajenevat paistuessa. Leikkaa paistamisen
jälkeen tanko hieman viistoittain palasiksi.
TOMMI SYDÄNKEKSIT (n.30 kpl)
Ainekset:
250 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
100 g hasselpähkinäjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Täyte:
vadelmamarmeladia
Koristelu:
sulatettua suklaata
Ohje:
Vaahdota voi ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaisek-
si. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Sekoita
taikina tasaiseksi ja laita sitten kovettumaan kylmään.
Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä sydän muotilla kakkuja.Paista 200 as-
teessa 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä pikkuleivälle marmeladia ja laita toinen pikkuleipä päälle. Pursota pik-
kuleivän päälle vauvan nimi sulatetulla suklaalla.
keskiviikko, 9. heinäkuu 2008
Kommentit