tiistai, 11. marraskuu 2008
Rapeat suklaatäytteiset pikkuleivät
Ohje (12 kpl)
50 g margariinia tai voita
1 dl fariinisokeria
1 ½ dö vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
½tl vaniljasokeria
12 suklaanpalasta/suklaamunaa/marsipaanipalasta
Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa rasva ja fariinisokeri. Lisää vehnäjauhot, maito ja vaniljasokeri. Vatkaa kunnes taikina on pientä, tasaista ja murumaista. Puristele taikinamurut nopeasti yhtenäiseksi palloksi, älä vaivaa enempää kuin pakko.
Jaa taikina kahtia. Jaa puolikkaat vielä puoleksi ja sen jälkeen jokainen pala kolmeksi osaksi niin, että saat taikinasta 12 palaa. Pyörittele kämmenien välissä palloiksi. Työnnä suklaa huolellisesti pallon sisään ja pyöritä uudestaan palloiksi (jos suklaa jää jostain kohtaa pilkottamaan, leviää se paistuessaan pellille). Laita taikintapallot pellille ja paista 175 asteessa 13-15 minuuttia.
Kommentit